Sok szakértő egyetért abban, hogy a Lucid Motors rendelkezik talán az egyik legjobb Tesla rivális járművel. Bár Lucid Air még bőven gyártás alatt áll, a társaság már igen komoly lépéseket tett, hogy sikeresen tudják bevenni a piacot. A Lucid ezért úgy döntött, felhagy a privát státusszal, így piacra kerül a vállalat, még az Air megjelenése előtt.

A hivatalos bejelentés alapján a Lucid nem magától fog piacra lépni, hanem a new york-i tőzsdén már jelenlévő Churchill Capital Corp IV társasággal fog egyesülni. Az egyesülés mindkét vállalat számára előnyös lesz a szakértők szerint. A Lucid 4.4 milliárd dollár készpénzt fog kapni az akvizícióért, illetve a vállalat értékét is felbecsülték: 24 milliárd dollárra.

Peter Rawlinson, aki a Tesla Model S vezető mérnökeként dolgozott, megmarad a Lucid Air vezérigazgatójaként. Elmondása szerint az üzletből származó összeget az arizonai gyár felújítására fogják felhasználni.

Peter Rawlinson és a Lucid Air

Peter Rawlinson és a Lucid Air

A Lucid Air Dream Edition gyártása még az idei évben elkezdődik és kora 2022-ben piacra is kerül. Az eddigi bejelentések szerint 500 km-es hatótávval fog érkezni a jármű, az ára pedig 88.000 dollár (kb. 26 millió Ft) körül fog mozogni, állami támogatások nélkül. A Lucid említést tett egy SUV érkezésére is 2023-ban, mely a Gravity névre fog hallgatni.

A cég nem az első olyan vállalat, akik úgy kerültek ki a piacra, hogy egyesültek egy másik céggel. Az egyetlen kivétel – mely kiemelkedik a többi autógyártó közül – az a Rivian, mely privát vállaltanként 8 milliárd dolláros támogatást szedett össze. A Lucid-hoz hasonlóan, a Rivian is az idei év végén/ jövő év elején tervezi piacra dobni járműveit.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.greencarreports.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.