Quantcast
Újít a Tesla az akkumulátorain - Elektromos Autózás
Skip to main content

Az elektromos autók gyártásának egyik legnagyobb kérdése, hogy a vállalatok honnan és hogyan fognak hozzájutni az elengedhetetlen lítium-ion akkumulátorokhoz. Manapság a legtöbb cég, mint a Jaguar vagy a Volkswagen jelentősen rá van utalva akkumulátor gyártó partnereire, ami igen sok problémához vezethet. A Tesla ezzel szemben teljesen más vizeken utazik és a napokban megtettek egy igen fontos stratégiai lépést ezen a téren. Lássuk mit újít a Tesla az akkumulátorain.

Környezetvédelmi szempontból kritikus a mai akkumulátorok gyártásának megváltoztatása. Bár ma már szinte mindenre elmondhatjuk, hogy a zöldebb jövő érdekében muszáj a megújuló energiák felé terelni a gyártási folyamatokat. Az Unió új zéró emissziós jogszabályai nemcsak a forgalomban lévő autókra, hanem a gyárakra is vonatkoznak. Jelenleg az elektromos autó akkumulátorok legyártása nem mindenhol környezetkímélő és nem is olcsó. MÉG!

Tesla Model S akkumulátora

Elon Musk bejelentette ugyanis, hogy a jövőben új, kobaltmentes akkumulátorokat fog használni járműveiben. Ez javarészt gazdasági és környezetvédelmi döntés volt, mivel a kobalt egy igen drága alapanyag, tonnánként 33.500 dollárba kerül. A vezérigazgató jelenleg a Contemporary Amperex Technology nevezetű kínai vállalattal tárgyal egy teljesen új lítium-vas-foszfát akkumulátor kialakítása végett.

Musk cége teljes mértékben repül az innovációk felé, nem hagyja, hogy mások előbb alkossanak valami nagyot az elektromos autók világában. A tervek alapján áprilisban bemutatkozik az új stratégia a nyilvánosság előtt, mely ismét egy újabb lépés egy zöldebb, tisztább jövő felé. Egyenesen a Tesla-tól.

Ha többet szeretnél tudni az elektromos autóktól, tekintsd meg YouTube csatornánkat:

Képek és információk forrása:
www.portfolio.hu
www.dnaindia.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.