Hogyha az utcán sétálva megkérdeznénk az embereket, hogy mi az a szó, ami az elektromos autózásról az eszükbe jut, akkor az alábbi válaszokat kapnánk: Tesla, robotpilóta, akkumulátor, töltőállomás és hatótáv. Persze nyilván ennél sokkal többről van szó, de mégis ezek azok a kulcsszavak, amelyek mindenkinek bevillannak. Éppen emiatt mi most a hatótávolságot tettük a fókuszunkba, nézzük, mely autókkal tudunk a legmesszebb eljutni!

10. helyen végzett az Audi e-tron. Erről az autóról már nagyon sok érdekeset írtunk, szinte megkerülhetetlen az elektromos autózást kedvelők számára. Ráadásul a 328 kilométeres hatótávjával sem kell szégyenkeznie.

9. helyezett a Nissan Leaf e+. A 2019. május 2-án rendezett Roadshow-nkon egy ilyen autót is ki lehetett próbálni, ezért ez egy kicsit közelebb áll a szívünkhöz. A tények azonban szigorúak, a 364 kilométer a kilencedik helyhez volt elég ezúttal.

8. helyezett a Mercedes EQC. Ennek az elektromos autónak impozáns a külseje, és a 370 kilométeres távolság, amelyet egy töltéssel tud megtenni, az sem kis teljesítmény.

7. helyre futott be, vagy viccesen a hetedik helyig ér el a Kia e-Niro. A koreai autómodell úgy érte ezt el, hogy 8 kilométert rávert a Mercedes-re, és 378 kilométert tud teljesíteni.

6. helyre volt elég a 383 kilométeres hatótávolság az Opel Ampera számára. Ez az autó is közel áll hozzánk, és Garami Gábor is elismerően beszélt róla.

Hiába választották 2019-ben az év autójának a Jaguar I-Pace-t, ezen a listán bizony meg kell elégednie az 5. hellyel. A listánkon ez az utolsó autó, amely kevesebb, mint 400 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel, konkrétan 396-ot.

Éppen lecsúszott a dobogóról, így a 4. helyre került egy másik Roadsow-s ismerősünk, a Hyundai Kona, amely optimális esetben 402 kilométert tud megtenni. És valamilyen szinten nyertest is hirdethetünk, hiszen a dobogóra egyetlen márka modelljei fértek fel csak.

Na vajon ki lehet az? Igen, a Tesla..

A 3. helyen a Model 3 500 kilométeres hatótávval, a virtuális ezüstérmet a Model S érdemelte ki 507 kilométerrel. A győzelmet pedig simán behúzta a Tesla Model X, nem kevesebb, mint 539 kilométerrel. Hát igen, nem véletlenül mindenki a Tesla-t akarja megverni. Az esély mindenki előtt adott, hajrá!

Képek forrása:
www.electrek.com
www.automotoworld.info
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.