Quantcast
Az elektromos járművek ára rohamosan csökken - Elektromos Autózás
Skip to main content

A lítiumárak zuhanása, és az egyre inkább a tömegpiacra összpontosító márkák miatt, egyre több nagy hatótávolságú elektromos jármű érkezik a piacra, melyeket lassan olcsóbban lehet megvásárolni, mint az átlagos benzines autókat az Egyesült Államokban.

Az adatok szerint az új járművek átlagos tranzakciós ára 2024 áprilisában 48.500 dollár volt és egyre több az 500 kilométert meghaladó hatótávolságú elektromos autó, amelyek ebbe a kategóriába esnek. Sőt a legújabb járművek ugyanekkora hatótávval érkeznek a piacra, viszont már olcsóbban. 

Az elektromos autók ebbe a csoportjába tartozik a Hyundai Ioniq 6, amelynek második belépő szintű SE-felszerelése 42.450 dollár adók és díjak előtt, és lenyűgöző, 510 kilométeres EPA hatótávolságot biztosít egyetlen feltöltéssel.

Hyundai Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6

A Teslánál az Y modell ár, hatótáv és érték tekintetében is hasonló kategóriába tartozik. Az elektromos crossover ára 44.900 dollár adók és díjak előtt, és 460 kilométeres EPA hatótávolságot kínál. A járműre ráadásul érvényes a 7500 dolláros szövetségi adójóváírás.

Az egyik új EV, amely a nagy hatótávolságú, viszonylag megfizethető elektromos autók éllovasának ígérkezik, a Chevy Equinox EV. Ha a jármű jogosult lesz a 7500 dolláros adójóváírásra, akkor alig 35.000 dolláros áron fog megérkezni a piacra. 

Természetesen ezeken kívül mér rengeteg olyan jármű érkezik majd, melyek hatótávolsága legalább 400 kilométer fölött lesz és emellett áruk is a megfizethető kategóriába fog esni. 

Pár éven belül pedig valószínűleg már olcsóbb lesz elektromos járművet vásárolni, mint egy benzinest. Főleg, ha a Tesla és a BYD tovább folytatja az árháborút.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.