Elektromos autók Frankfurtban

By 2019-09-19 február 5th, 2020 Aktualitás
A 2019-es frankfurti autoshow minden téren hozta a színvonalat az elmondások alapján. Sok új kocsi mutatkozott meg, melyek közt igen nagy mennyiségben fordultak elő elektromos/hibrid gépjárművek. Mivel sokszor megemlítettük már a kiállítást, így úgy gondoltuk, hogy  összefoglaljuk, milyen elektromos autók is fordultak meg Frankfurtban.

Mercedes EQS

A német gyártó legújabb és egyben legfuturisztikusabb sportautója jövőre kerül forgalomba a tervek szerint és több, mint 700 km megtételére lesz alkalmas egyetlen töltéssel.

Mercedes EQV

Az EQS mellett bejelentésre került az új Merci kisbusz, mely teljesen elektromos hajtással akár 400 km-t tud megtenni és hatalmas raktere akár 8 utas számára is kényelmes utazást biztosít.

Volkswagen ID3

Mindenki ölbe tett kézzel várta, hogy mit is fog alkotni a német gyártó azért, hogy lemossa magáról a dízelbotrány nyomait. Az ID3 viszont mindenki elvárásait felülmúlta és egy igen ígéretes 550 km hatótávval rendelkező családi autónak ígérkezik.

Ford Tourneo

A Ford is letette már a voksát az elektromos autók mellett, és megmutatták első hibrid kisbuszukat, mely teljesen elektromos hajtással akár 50 km megtételére is alkalmas lesz. Munkagépnek egyenesen kiváló darab.

BMW 570Le

A német gyártó új hibrid sportautója még az elektromos széria előtt a piacra fog kerülni, mivel utána a Vision 100-ra szeretne fókuszálni a vállalat. Az 570 Le igen megoszlóan teljesít, mivel hibrid autó révén alig 30 km megtételére alkalmas elektromos hajtással. Ennek ellenére egy ízig-vérig BMW-t kaptunk, több, mint 550 lóerővel a motorháztető alatt.

Audi e-tron Sportback

Az e-tron széria nem ért véget, bármennyire is felemásan teljesített az Audi első elektormos SUV-ja. Az E-tron sport változata jövőre fut be a piacra és a jelek szerint sokkal jobb lesz, mint elődje.

Audi AI :Trail Quattro

Talán az egyik legérdekesebb elektromos terepjárót hozta el Frankfurtba az Audi, ami valaha bemutatásra került. Az AI : Trail Quatro a tervek szerint egy 500 km hatótávval rendelkező off-road jármű lesz. Bár első ránézésre inkább egy Holdjárót néztünk ki belőle.

Opel e-Corsa

Kimondhatjuk, hogy típusban az Opel hozta el a VW ID3 riválisát. Az e-Corsa bár csak 300 km megtételére lesz alkalmas, az alig 9 milliós kezdő ár igen kedvező a legtöbb vásárlónak.

Byton M-Byte

A kínai gyártók közül a Byton autója tűnt a legérdekesebbnek a jelenlegi autós kiállításon. A jövőre érkező, 520 km hatótávval rendelkező SUV a kínai piacra fog elsőként betörni, de a tervek szerint 2021 körül már Európában is kapható lesz.

Land Rover Defender

A gyártó egyik leghíresebb terepjárója kap új hibrid hajtást, mely akkumulátora off-road körülmények közt 50 km-nyi hatótávot biztosít a járműnek. A Defender 5 különböző verzióban fog érkezni a jövő évben.

A frankfurti autoshow-nak bár vége, még az évben megrendezésre kerül egy ugyanilyen kiállítás, Tokióban. Nagy valószínűséggel az elektromos autók oda is betörnek.

Képek és információk forrása:
www.elektromos-autozas.hu
www.which.co.uk
www.wsj.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.