A BMW új vezérigazgatója eltökélte magát az e-mobilitás terén, és a jövőben igen nagy nyomot szeretne hagyni az elektromos autók piacán. A teljesen elektromos i sorozat mellett a vállalat bejelentette, hogy több járművét is fel fogja szerelni hibrid hajtással. A napokban bejelentésre is került, hogy jövőre érkezik az ikonikus BMW X5-ös hibrid változata, melyről végre több adat is napvilágra került.

A BMW X5 xDrive45e érdekes módon két verzióban fog megjelenni. USA és Európa területén más-más akkumulátorcsomaggal fog érkezni az alap verzió. Amerikában a standard BMW X5 xDrive45e 50 km-es tisztán elektromos hatótávval fog érkezni, ami szinte a legmagasabb az országban található hibrid SUV-k között. Jelenleg két prémium PHEV SUV rendelkezik hasonló hatótávval, a Toyota RAV4 és a Ford escape PHEV.

BMW X5

Az európai verzió 87 km megtételére is alkalmas egyetlen töltéssel a WLTP tesztek alapján. A két verzió valószínűleg a vásárlói igények alapján alakult ki, mivel az elmúlt időszakban Európában jelentősen megnövekedett a nagy hatótávú környezetkímélő járművek utáni kereslet. Több ország elektromos autó eladásai döntöttek rekordot az UNIO határain belül az elmúlt időszakban.

A BMW X5 xDrive45e specifikációi:

 • elektromos hatótáv
  USA verzió: 50 km
  Európai verzió: 67-87 km
 • Akkumulátor:
  Európa: 24.0 kWh (21.6 kWh használható fel)

  USA: 24.0 kWh (17.06 kWh használható fel)
 • 0-100 km/h : 5,6 másodperc
 • összkerékhajtás
 • maximum sebesség: 235 km/h (elektromos üzemmódban: 136 km/h)
 • nyomaték: 600 Nm
 • Töltés:
  Európa 0-ról 100% – 6.8 óra alatt 3.7 kW-os töltővel
  Amerika: 0-ról 100% – 5,3 óra alatt 3.7 kW-os töltővel
Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.