Skip to main content

Napjainkban jelentős változások történnek az autóiparban. A legtöbb nagyobb gyártó üzemei minimális kapacitással működnek, ami jelentősen befolyásolta az idei első negyedéves előrejelzéseiket. A Tesla ezzel szemben a vártnál nagyobb sikert aratott a piacon, olyan szinten, hogy Európában ismét rekordot döntöttek a márciusban jegyzett Model eladásokkal.

A COVID-19 kitörése márciusban 39%-kal csökkentette az új autók globális regisztrációját 5,55 millióra. Az európai piacra vonatkozó statisztikák azt mutatják, hogy az új személygépkocsik regisztrációja márciusban 52%-kal 848.800-ra csökkent. Ennek ellenére Elon Musk vállalata – köszönhetően a fremont-i gyáruk újraindításának – felülmúlta a várakozásokat, mind az autó, mind a részvénypapírok piacán.

Szám szerint a vállalat Európában az előző hónapban 15.000 Tesla Model-t értékesített, megelőzve olyan kelendő márkákat, mint a Ford Focus, vagy a Toyota Yaris. Egyetlen jármű széria, a Volkswagen Golf tejesített jobban Elon Musk járműveinél márciusban.

A Tesla Model Y még idén megjelenik a piacon

A Tesla részvényeinek értéke a koronavírus járvány ellenére tíz egymást követő kereskedési napon keresztül nőtt, április 2. és 17. között. A vállalat részvényeinek értéke nagyjából 454 dollárról 754 dollárra emelkedett, ez 65%-os emelkedést jelent. Ez annak köszönhető, hogy a Tesla az év első harmadában 88.400 autót szállított le, felülmúlva az elemzők várakozásait.

A wall street-i elemzők szerint viszont a Tesla a második negyedévben a járvány miatt nagyjából 72.000 új autót szállíthat le, ami már komoly csökkenés lesz a tavaly ebben az időszakban kiadott 95 ezerhez képest. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.autoscout24.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.