Skip to main content

A skandináv ország már hónapok óta döntögeti az elektromos autó eladások rekordjait. Csak idén márciusban az e-autók a személyautó eladások 60%-át birtokolták. Ismételten a Tesla-ra kell néznünk, mivel a Model 3 az egyik legkelendőbb elektromos jármű Norvégia területén, viszont a mostani júliusi adatok alapján újabb két versenyző kezdi megmászni a piac létráját.

Éves szinten 18%-al növekedett a környezetkímélő járművek eladásának mértéke. Az országban kiadott hivatalos adatok alapján ismét a piac 50%-át birtokolták az e-autók, annak ellenére, hogy a 2018-as évhez képest jóval “visszafogottabb” az eladások mértéke. Számok alapján júliusban 3484 elektromos/hibrid jármű kelt el az országban, melyből alig 522 darab volt a használt autó eladások száma. Az eladások majdnem  felét teljesen elektromos járművek adják, melyből talán elsőként az elmúlt években, nem a Tesla Model 3 áll a dobogó első fokán.

A legtöbbet eladott elektromos jármű júliusban a Nissan Leaf volt a maga 584 darabjával, mögötte az Audi e-tron 510 darabbal és végül a Model 3 308 eladott járművel.

Tesla Model 3, Nissan Leaf 2019 és Audi e-tron

A három nagyágyún kívül a legkeresettebb elektromos járművek az alábbiak voltak:

Norvégiában hihetetlen tempóval terjeszkednek az elektromos autók, ami igen kedvező az országnak a pár éven belül érvénybe lépő EU szabályzatok miatt. Biztosak vagyunk benne, hogy még sokszor fogjuk elővenni az országot, mint az egyik legjobb példa az elektromos autózás történelmében.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.theverge.com
www.pexels.com
www.pixabay.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.