Skip to main content

A tavalyi év szinte minden autógyártó számára az e-mobilitásról szólt. Igen sok remekmű került bejelentésre, mint például az új elektromos BMW széria, a Porsche Taycan,  a Volkswagen ID sorozat új tagjai és persze amire mindenki emlékszik: a Tesla Cybertruck. Tavaly a vállalat szinte minden téren tarolt, úgyhogy tekintsünk is most kicsit vissza a múltba és lássuk milyen is volt a Tesla tavalyi éve.

A Tesla a 2019-es évben a 20. legkelendőbb autómárkának számított az Amerikai Egyesült Államokban, annak ellenére, hogy csak három modellt, a Model 3, az S modellt és az X modellt szolgáltatta a piacon. A szakértői felmérések alapján kiderült, hogy a SUV-k a legkedveltebb járművek közé sorolhatók az amerikaiak körében, ráadásul az új járművek eladásának 49,5%-a valamilyen típusú SUV volt az országban. Ez összesen 8,5 millió egységnyi eladást jelentett.

Ez jó jel a Tesla számára is, figyelembe véve azt is, hogy az Y modell éppen most gurul ki a piacra. 2019-ben a legkelendőbb SUV a Toyota RAV4 volt, ami a negyedik legkeresettebb jármű az USA piacán. Ami a Tesla-t illeti, a Model 3 a második legjobban eladott prémium jármű volt a tavalyi évben.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

A Tesla több, mint 150.000 járművet értékesített 2019-ben, a szakértői becslések alapján. A Model 3 az Amerikai Egyesült Államokban a 26. legkelendőbb jármű volt, és 2020-ra várhatóan még ennél is magasabbra emelkedik a népszerűsége. Sokak szerint a Cybertruck még ezen számokat is meg fogja ugrani, ha kikerül a piacra. Ezt alátámasztja, hogy a megrendelések száma már több, mint 200.000.

És mit tartogat az idei év a Tesla és a többi márka számára?

A koronavírus rohamos terjedése sok autógyártót kényszerített arra, hogy bezárják üzemeiket. Vannak márkák, akik viszont teljes mértékben azon vannak, hogy segítsék az egészségügyet, ahol csak tudják. A Tesla igen kiemelkedő, mivel a Medtronic-kal együtt már javában gyártja a lélegeztetőgépeket. Gyártósoraik mondhatni félüzemben még működnek, de a lehető legnagyobb óvintézkedésekkel. Kíváncsian várjuk, hogyan is fog alakulni Elon Musk idei éve.

A Tesla egyik sikerének titka: Az eddigi legfejlettebb önvezető rendszer

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.teslarati.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.