A Tesla még 2017-ben mutatta be első, teljesen elektromos Tesla kamion prototípusát, mely 480-800 km megtételére is alkalmas lehet egyetlen töltéssel. A járműre hatalmas érdeklődés mutatkozott és több cég is leadta az előrendelést az akkoriban még 2020-ra ígért Tesla-ra. A napokban viszont bejelentésre került, hogy késik a Tesla kamion.

A koronavírus járvány alatt a Tesla az előrejelzések ellenére is tartani tudta rekord mennyiségű Model 3, S és X értékesítését. A vállalat részvényeinek értéke szintén felülmúlta az elemzők számításait, köszönhetően a legfrissebb híreknek, miszerint a Tesla gigafactory üzemeinek ismételt kibővítésébe kezdett.

Tesla Semi

Tesla Semi

A héten a sikersorozat ellenére a vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy a vírushelyzet miatt késik az egyik legambiciózusabb projektjük, a Tesla kamionok piacra dobása.  A járművekre – melyek akár 800 kilométeres hatótávval is rendelkezhetnek – több cég is előre leadta a megrendelését. Ilyen például a Walmart, a Pepsi, a FedEx, a UPS és a DHL. A tervek szerint a járművek csak 2021-ben érkeznek a piacra.

A Tesla még így sem szenved hatalmas hátrányt, mivel jelenleg ezen szektorban csak a Toyota és a Nikola Motor alkotta meg első környezetbarát teherszállítóját. Utóbbi cég nem nézte jó szemmel a vállalat Semi-jét, mivel a Nikola szerint a Tesla a Nikola One hidrogénhajtású teherautójának terveit használta fel, hogy megalkossák a járművet. A vállalat kétmilliárd dolláros kártérítést követel Elon Musk cégétől.

Tesla Semi és a Nikola One

A Tesla Semi mellett a Cybertruck és a Model Y is hátra van még, így bőven nem maradunk Tesla nélkül az elkövetkezendő években. Talán nemsokára új információkat is kapunk az új generációs Tesla járművekről is.

2020 az elektromos autózásé. Lássuk mire várunk még:

 

Képek és információk forrása:
www.motor1.com
www.tesla.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.